Șnițel din țelină cu sos tartar
Țelina este bogată în magneziu și este de ajutor în ameliorarea stărilor de anxietate şi în momentele de stres.
Ingrediente
2 rădăcini de țelină
1 cană pesmet
2 ouă
sare și piper
ulei, pentru prăjit
Pentru sosul tartar
1/2 cană maioneză
2 linguri castraveți murați, tocați fin
1 lingură ceapă roșie, tăiată fin
1 lingură muștar Dijon
1 lingură zeamă de lămâie
sare și piper
pătrunjel proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Pentru sos, amesteci maioneza, castraveții murați și ceapa roșie. Adaugi muștarul Dijon, zeama de lămâie și continui să amesteci până obții o consistență uniformă. Pui sare și piper, acoperi bolul cu folie de plastic și lași sosul să se odihnească în frigider cel puțin o oră înainte de a-l servi.
Între timp, pregătești țelina: tai rădăcinile felii, apoi le scufunzi în ouăle bătute. Le treci prin pesmet, presând bine pentru a te asigura că aderă uniform. Încălzești uleiul într-o tigaie la foc mediu și pui cu grijă feliile de țelină. Le prăjești până când devin aurii și crocante, 3-4 minute pe fiecare parte, apoi le scoți pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Condimentezi cu sare și piper, după gust și servești cu sosul tartar.