Sos vânătoresc de ciuperci

Orice carne friptă servită va avea un gust deosebit dacă este servită alături de acest sos vânătoresc de ciuperci.
De ce ai nevoie pentru sos vânătoresc de ciuperci
400 g ciuperci brune
2 cepe
100 g bacon
1 lingură făină
250 ml lapte
3 linguri ulei
sare
piper
Cum se prepară sos vânătoresc cu ciuperci
Tai ciupercile felii, toci cepele şi tai baconul cubuleţe. Căleşti cepele în ulei până devin sticloase, adaugi baconul şi mai ţii pe foc cinci minute. Pui ciupercile, amesteci şi adaugi sare şi piper după gust. Când ciupercile şi-au lăsat apa, adaugi făina, amesteci şi mai ţii pe foc câteva minute. Torni laptele şi amesteci până se îngroaşă sosul, aproximativ 10-15 minute. Dacă mai este nevoie, mai adaugă puţin lapte, până când sosul capătă consistenţa dorită. Serveşti sosul cu friptura.