Sote de legume

Pentru că ne plac legumele în tot felul de combinaţii, am pregătit azi o mâncare simplă şi gustoasă pe gustul oricui.
Ingrediente (4 porţii)
500 g cartofi mai mici
2 morcovi mari
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
200 g fasole verde (conservă)
50 g unt
100 ml vin alb
pudră de chimen
coriandru
cimbru
1 dovlecel
busuioc
sare
piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi îi tai în două sau în patru. Fierbi morcovii, rădă cina de pătrunjel ţelina şi dovleacul, după care le tai bucăţi. Fasolea verde o scurgi.
Aşezi toate legumele într-un vas, le condi mentezi cu ierburi aromate uscate, sare şi pi per, după gust, le stropeşti cu unt topit şi cu vinul alb, apoi le sotezi câteva minute, mişcând uşor, din când în când, cratiţa pentru a nu se zdrobi ingredientele.
Serveşti soteul de legume ca atare sau ca garnitură la friptură.