Sote de legume. Mâncărică foarte uşor de preparat.

Cartofii ne scot întotdeuna din impas. Cu ei preparăm mâncăruri uşoare, ieftine şi gustoase. Încearcă şi tu această delicioasă reţetă de sote de legume!
Ingrediente
500 g cartofi mai mici 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 200 g fasole verde (conservă) 50 g unt 100 ml vin alb pudră de chimen coriandru cimbru 1 dovlecel busuioc sare piper
Mod de preparare
Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare, îi scurgi şi îi tai în două sau în patru. Fierbi morcovii, rădăcina de pătrunjel ţelina şi dovleacul, după care le tai bucăţi. Fasolea verde o scurgi.
Aşezi toate legumele într-un vas, le condimentezi cu ierburi aromate uscate, sare şi piper, după gust, le stropeşti cu unt topit şi cu vinul alb, apoi le sotezi câteva minute, mişcând
uşor, din când în când, cratiţa pentru a nu se zdrobi ingredientele. Serveşti soteul de legume ca atare sau ca garnitură la friptură.
sursa foto: Shutterstock