Spaghete cu broccoli şi conopidă

Spaghete cu Broccoli si Conopida jpeg

Pentru zilele de post, sau dacă ţii regim, iată cum să mai prepari pastele.

De ce ai nevoie ca să faci spaghete cu broccoli şi conopidă

  •  350 g spaghete integrale
  • 2 căni bucheţele de broccoli florets, tăiate bucăţi mici
  • 1 cană buchete de conopidă, tăiate bucăţi mici
  • 1 lingură ulei, pentru sotat
  • 2 linguriţe amestec de pudră de usturoi şi busuioc, rozmarin, oregano
  • 2 linguri ulei de măsline, pentru stropit
  • sare
  • fulgi de ardei iute
  • parmezan ras

Cum prepari spaghete cu broccoli şi conopidă:

Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Între timp, încălzeşti 1 lingură de ulei într-o tigaie. Adaugi broccoli şi conopidă şi le sotezi uşor la foc mic-mediu. Adaugi 2 linguri de apă de la paste peste legume şi asezonezi cu sare şi piper. Când pastele sunt aproape gata, păstrezi 1/2 - 1 cană apă de la ele înainte de a le scurge. Le strecori şi le pui în tigaia cu legumele. Adaugi 1/2 cană din apa de la paste păstrată în tigaie şi amesteci uşor ca să se combine. Adaugi condimentele, sare şi piper dacă mai e nevoie şi continui să amesteci până când apa este absorbită. Mai adaugi apă dacă e nevoie. Stropeşti pastele cu legume cu 2 linguri de ulei de măsline. Serveşti cu fulgi de ardei şi parmezan ras.

Sursa: https://aggieskitchen.com

https://aggieskitchen.com