Spaghete cu pesto de sfeclă roșie

Spaghetele cu pesto de sfeclă roșie sunt un preparat spectaculos atât ca gust, cât și ca aspect. Este o rețetă ideală pentru cei care iubesc combinațiile inedite.

spaghete cu sos pesto de sfecla rosie jpg

Ingrediente

320 g spaghete

250 g sfeclă roşie coaptă

60 g semințe de dovleac prăjite

50 g parmezan ras

2 căței de usturoi

50 ml ulei de măsline extravirgin

1 linguriță zeamă de lămâie

sare şi piper

câteva frunzulițe de cimbru, pentru decor

Mod de preparare

Fierbi pastele în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Pentru pesto, pui în blender sfecla coaptă, semințele de dovleac, usturoiul, parmezanul și uleiul de măsline. Mixezi până obții o pastă fină. Adaugi zeama de lămâie, sare și piper după gust.

Scurgi pastele, păstrezi puțin din apa de fierbere. Amesteci spaghetele fierbinți cu pestoul de sfeclă, adăugând, treptat, câte puțină apă de la paste dacă e nevoie, ca să se lege sosul.

Servești imediat, presari deasupra semințe de dovleac prăjite și câteva frunze de cimbru.