Spaghete de dovlecei şi sos de roşii

Un preparat uşor, recomandat atât în regim, cât şi în post, spaghetele de dovlecei şi sos de roşii au un gust delicios!
Ingrediente pentru spaghete de dovlecei şi sos de roşii
6 dovlecei
800 g roşii întregi în suc
4 linguri ulei
2 căţei de usturoi
1 vârf de sare
1 legătură busuioc proaspăt
2-3 rondele ardei iute
Mod de preparare spaghete de dovlecei şi sos de roşii
Speli dovlecii, îi cureţi de coajă, îi tai pe lung în fâşii foarte subţiri sau îi treci printr-un aparat special de făcut spaghete din legume.
Într-o tigaie, pui ulei la încins, adaugi usturoiul zdrobit şi roşiile pasate, inclusiv sucul, împreună cu rondelele de ardei iute. Potriveşti gustul cu sare şi busuioc proaspăt tăiat. Laşi 15-20 de minute pe foc, apoi adaugi fâşiile de dovlecel. Mai ţii 6-8 minute pe foc. Serveşti pastele de dovlecei calde sau reci, în funcţie de preferinţe.
sursă: http://www.stumbleupon.com