Spaghete picante în sos cremos de smântână

Dacă îţi plac pastele puţin mai picante, într-un sos cremos de smântână, trebuie să încerci reţeta noastră.
Ingrediente
350 g spaghete 4 linguri unt 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, pisaţi 1 legătură ceapă verde, tocată 2 roşii 1 lingură făină 250 g smântână 250 ml vin alb 50 g parmezan ras 1 linguriţă mix de condimente fulgi de ardei iute, după gust sare piper
Mod de preparare – Spaghete picante în sos de smântână
Pregăteşti spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Căleşti ceapa şi usturoiul într-o tigaie, în untul topit, aproximativ 2 minute. Adaugi roşiile tăiate cubuleţe şi ceapa verde. Încorporezi făina, smântâna, vinul, mixul de condimente, fulgii de ardei iute, sare şi piper, după gust.
Laşi să dea uşor în clocot, apoi amesteci cu parmezanul, până obţii un sos consistent. Combini cu pastele şi mai ţii tigaia pe foc 2-3 minute. Potriveşti gustul cu sare şi piper, dacă mai este nevoie. Serveşti imediat.