Spanac cu ouă ochiuri

Simplu, gustos şi pentru toată lumea! N-ai cum să refuzi o porţie zdravănă de spanac cu ouă ochiuri. Nu-i aşa că eşti de acord cu noi?
Ingrediente pentru spanac cu ouă ochiuri
800 g spanac 1 ou pentru fiecare porţie 1 chiflă pentru 2 porţii 1 felie de caşcaval feliat pentru fiecare porţie 2 linguri ulei 1 linguriţă făină 2 fire ceapă verde 1 căţel de usturoi 2 linguri oţet sare
Mod de preparare pentru spanac cu ouă ochiuri
Fierbi spanacul în apă cu sare 5 minute, îl strecori şi îl toci. Căleşti ceapa tocată mărunt, adaugi făina şi stingi cu puţină zeamă de spanac. Adaugi spanacul tocat, usturoiul zdrobit şi sare, după gust. Laşi la foc 7-8 minute şi dai vasul deoparte. Tai fiecare chiflă în două, aşezi câte o lingură de spanac pe fiecare jumătate de chiflă, pui o felie
de caşcaval şi le dai la cuptor.
Clocoteşti 500 ml apă cu ½ linguriţă de sare şi două linguri de oţet. Spargi ouăle într-o farfurioară şi când începe să clocotească apa, torni fiecare ou cu grijă să nu
se împrăştie gălbenuşul. Laşi să fiarbă 3-4 minute şi le scoţi cu spumiera. Le aşezi imediat pe chifla cu spanac şi caşcaval topit şi le serveşti.