Sufleu de cartofi

Cartoful ne este întotdeauna la îndemână. El ne scoate din încurcătură, iar cu ajutorul lui putem prepara mâncăruri are mai de care mai gustoase.
Ingrediente
750 g cartofi 6 ouă 100 g smântână 2-3 linguri făină 100 g caşcaval ras 2-3 linguri unt sare piper
Mod de preparare
Cureţi cartofii, îi tai şi îi fierbi până se înmoaie. Îi scurgi şi îi mixezi cu blenderul vertical. Pui sare şi piper după gust, încorporezi făina pusă în ploaie.Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare. Încorporezi în piureul de cartofi gălbenuşurile, unul câte unul, smântâna, în fir subţire, albuşurile şi jumătate din cantitatea de caşcaval ras şi răstorni compoziţia într-o formă de tartă unsă cu unt. Presari restul de caşcaval şi dai tava la cuptorul încins până când se rumeneşte.