Sufleu de conopidă

Toamna aduce cu ea în farfuriile noastre şi aroma inconfundabilă a conopidei, bătrâna rudă a mai tânărului broccoli!
Ingrediente (2-3 porţii)
1 conopidă de circa 500 g 100 g unt 100 g caşcaval 100 g telemea 100 g făină 500 ml lapte 4 ouă pătrunjel verde 1 conservă de ciuperci
Mod de preparare
Desfaci conopida bucheţele, o pui în apă clocotită, o laşi să fiarbă 10 minute, apoi o laşi la scurs. Topeşti untul, adaugi făina şi laptele amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Laşi sosul să se răcească, apoi adaugi ouăle bătute şi brânza rasă. Aşezi conopida şi ciupercile scurse într-un vas uns şi tapetat, torni deasupra sosul şi presari caşcavalul ras. Coci în cuptorul încins circa 20 de minute, până se rumeneşte deasupra. Ornezi cu pătrunjel verde tocat.