Sufleu de dovlecei

sufleu de dovlecei shutterstock 111126506 jpeg

Aproape că nu există bucătărie în care să nu existe nişte dovlecei în frigider. Din acest motiv vă propunem şi noi această reţetă care poate fi preparată oricând.

Ingrediente

3 dovlecei tineri 1 ceapă 2 căţei usturoi 2 cartofi 2 linguri ulei mărar verde pătrunjel verde 150 ml lapte 150 ml smântână 150 g brânză de oaie rasă 4 ouă 2 linguri unt nucşoară rasă rozmarin sare piper Mod de preparare

Speli dovleceii, îi tai felii subţiri sau cuburi. Toci ceapa şi usturoiul şi le căleşti împreună în ulei încins, până se înmoaie bine. Asezonezi cu mărar, pătrunjel, rozmarin, sare şi piper, după gust. Laşi compoziţia la răcit.

Separat, fierbi cartofii în coajă, îi strecori, îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri. Amesteci într-un castron brânza rasă, gălbenuşurile, laptele, smântâna, nucşoară rasă, după gust, piper şi sare dacă mai este cazul.

Amesteci totul până se formează un sos gros. Adaugi dovleceii şi cartofii, şi la final încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare.

Ungi o formă termorezistentă cu unt, torni compoziţia, nivelezi şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră. La început, focul trebuie să fie mai tare şi nu deschizi uşa cuptorului circa 15 minute, apoi laşi focul potrivit, până se coace sufleul şi se rumeneşte frumos deasupra. Îl serveşti cald.

sursa foto: Shutterstock