Sufleu de morcovi

sufleu de morcovi jpg

Nu mai ai inspiraţie în alegerea meniului de prânz sau de cină? Îţi recomandăm această reţetă delicioasă.

Ingrediente

1 kg morcovi

3 ouă

100 ml lapte

5 linguri brânză Cheddar rasă

5 linguri pesmet din biscuiți sărați

2 linguri unt

unt, pentru uns formele

sare

piper

Mod de preparare

Speli morcovii, îi cureți, îi tai rondele și îi pui la fiert în apă cu sare până se înmoaie, apoi îi scoți într-un castron mare și îi pasezi.

Încorporezi laptele în crema de morcovi, turnându-l în fir subțire, adaugi o lingură de unt, pesmetul de biscuiți, brânza rasă, amestecând bine după fiecare ingredient.

Separat, bați ouăle spumă și le încorporezi ușor, de jos în sus, în amestecul de morcovi. Potrivești gustul de sare și de piper.

Ungi cu restul de unt 4-5 vase ramekin sau o tavă mare din ceramică, răstorni amestecul și dai la cuptorul încins aproximativ 45 de minute, până se umflă și devine auriu.