Sufleu de spanac
Nu ezita să pregăteşti acest sufleu de spanac, face parte din categoria felurilor de mâncare sănătoase, gustoase, şi uşor de pregătit.
Ingrediente
1 kg spanac
4 ouă
1 ceapă
3 linguri smântână
5 linguri pesmet
100 g cașcaval ras
1 praf sare
3 linguri ulei
Mod de preparare
Opărești spanacul 5 minute în apă clocotită, apoi îl pui la scurs. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă, împreună cu sarea.
După ce s-a răcit spanacul, îl toci și îl călești ușor într-o lingură de ulei, împreună cu ceapa tăiată julien. Lași la răcorit, apoi adaugi 2 linguri de pesmet, gălbenușurile bătute separat, cașcavalul și, la final, încorporezi, de sus în jos, albușurile bătute spumă.
Ungi o tavă cu ulei, presari pesmetul rămas și torni compoziția. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 1 oră, timp în care nu deschizi ușa cuptorului, deoarece există riscul ca sufleul să se lase. Se servește cald.