Sufleu de spanac

sufleu de spanac jpg

Nu ezita să pregăteşti acest sufleu de spanac, face parte din categoria felurilor de mâncare sănătoase, gustoase, şi uşor de pregătit.

Ingrediente

1 kg spanac

4 ouă

1 ceapă

3 linguri smântână

5 linguri pesmet

100 g cașcaval ras

1 praf sare

3 linguri ulei

Mod de preparare

Opărești spanacul 5 minute în apă clocotită, apoi îl pui la scurs. Separi albușurile de gălbenușuri și bați albușurile spumă, împreună cu sarea.

După ce s-a răcit spanacul, îl toci și îl călești ușor într-o lingură de ulei, împreună cu ceapa tăiată julien. Lași la răcorit, apoi adaugi 2 linguri de pesmet, gălbenușurile bătute separat, cașcavalul și, la final, încorporezi, de sus în jos, albușurile bătute spumă.

Ungi o tavă cu ulei, presari pesmetul rămas și torni compoziția. Dai tava la cuptorul încins aproximativ 1 oră, timp în care nu deschizi ușa cuptorului, deoarece există riscul ca sufleul să se lase. Se servește cald.