Supă caprese – Reţeta lui Jamie Oliver

supa caprese jpeg

Cunoscutul bucătar şi realizator de emisiuni culinare ne recomandă o delicioasă supă caprese, adaptată sau inspirată după salata cu acelaşi nume. Atunci când ai poftă de o supă cu legume, încearcă reţeta lui Jamie Oliver. Conţine roşii, mozzarella şi busuioc, ingrediente care îţi vor aminti de vacanţele însorite. Serveşte această supă la temperatura camerei, cu o ciabatta sau alt tip de pâine prăjită pe grill.

Supă caprese – Ingrediente

1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii amestecate ulei de măsline extravirgin 4 roşii uscate, în ulei 1 lingură zahăr brun 50 g frunze de busuioc, plus câteva pentru decor 1 ½ linguri de oţet din vin 4 felii de pâine dospită, de casă 2 x 125 g mozzarella biluţe

Supă caprese – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Tai căpăţâna de usturoi în două, pe orizontală, şi o aşezi într-o tavă de copt, alături de roşii. Le stropeşti cu o lingură de ulei şi le dai la cuptor 25 de minute, până când roşiile au coaja crăpată. Scoţi tava şi laşi legumele să se răcească.

Storci usturoiul din coajă şi îl pui într-un blender, împreună cu roşiile coapte, roşiile deshidratate (în ulei) şi scurse, zahărul, busuiocul, oţetul şi 3 linguri de ulei.

Amesteci la blender toate ingredientele enumerate, apoi torni supa într-un vas şi o dai deoparte, ca să ajungă la temperatura camerei.

Încingi o tigaie grill şi prăjeşti feliile de pâine de casă pe ambele părţi.

Serveşti supa la temperatura camerei în boluri nu foarte adânci, cu biluţe de mozzarella zdrobite, în fiecare porţie. Decorezi cu frunze de busuioc, piper negru măcinat şi un strop de ulei de măsline şi serveşti alături de feliile de pâine prăjită.

Sursa + foto: jamieoliver.com

Supă de cartofi copţi

Supă de cartofi copţi

Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă

Supă de peşte cu găluşte, simplă şi gustoasă

Supă-cremă de păstârnac

Supă-cremă de păstârnac