Supă cremă cu multe legume
Această supă supergustoasă are atât de multe legume, încât nu vei simţi lipsa cărnii.
De ce ai nevoie ca să prepari supă cremă cu multe legume:
2 linguri de unt
1 lingură ulei de măsline
½ cană (110 g) ceapă tocată
110 g ţelină tocată
220 g morcovi tocaţi
1 lingură usturoi zdrobit
220 g fasole verde tocată
220 g ciuperci feliate
220 g buchete de broccoli
220 g boabe de porumb
1 lingură cimbru uscat
1 lingură oregano uscat
3 linguri de făină
4 căni (1 l) de lapte integral
sare şi piper după gust
Cum prepari supă cremă cu multe legume:
Încălzeşti untul şi uleiul de măsline într-o oală şi adaugi ceapa, ţelina şi morcovii. Căleşti câteva minute până se înmoaie ceapa, apoi adaugi usturoiul, fasolea, ciupercile, broccoli şi porumbul şi căleşti 2-3 minute.
Pui cimbru şi oregano, laptele şi adaugi făina în timp ce amesteci continuu, până dă în clocot, apoi reduci focul. Adaugi sare şi piper şi lasă să fiarbă 6-7 minute sau până se îngroaşă supa. Scoţi legumele, le pasezi şi le aduci înapoi în oală. Adaugi puţină supă sau încă nişte lapte pentru a subţia dacă ţi se pare prea groasă pentru gustul tău.
Sursa: https://myfoodstory.com