Supă-cremă de cartofi cu hrean

supa crema de cartofi cu hrean jpeg

Chiar dacă temperaturile din termometre au început să crească, îţi recomandăm o supă-cremă delicioasă care te va încălzi în serile reci. Aromată şi picantă, graţie hreanului, această supă clasică de cartofi îţi va potoli foamea şi îţi va reaminti cât de delicioase pot fi supele-cremă.

Supă-cremă de cartofi cu hrean – Ingrediente (4 porţii)

700 g cartofi 1 ceapă 100 g conopidă 8 felii de bacon 30 g unt 1 l şi 250 ml supă de legume 1 lingură ulei de măsline 200 g smântână fermentată 70 g hrean ras în oţet la borcan (conservat) sare, după gust piper, după gust pătrunjel, pentru ornat

Supă-cremă de cartofi cu hrean – Mod de preparare

Descojeşti cartofii şi îi tai cuburi. Toci ceapa şi tai conopida bucheţele. Tai feliile de bacon în jumătăţi.

Încălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Încingi o oală încăpătoare, la foc mediu-mare. Adaugi untul, apoi ceapa şi o căleşti până devine sticloasă, 1 minut. Pui cartofii şi îi prăjeşti 2 minute, apoi torni supa de legume. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic aproximativ 25 de minute.

Între timp, tapetezi o tavă cu hârtie de copt. Aşezi bucheţelele de conopidă într-un singur strat, le stropeşti cu ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper şi dai tava la cuptor 12 minute. Dai conopida deoparte.

Prăjeşti baconul într-o tigaie, la foc potrivit, până când devine crocant. Îl scoţi pe hârtie absorbantă ca să se scurgă excesul de grăsime.

Într-un bol, amesteci smântâna cu hreanul până se omogenizează. Adaugi compoziţia aceasta peste cartofi, apoi iei oala de pe foc. Cu un blender vertical, pasezi cartofii până când obţii un piure cremos.

Torni supa în boluri şi o ornezi cu conopida coaptă, bucăţele de bacon şi pătrunjel tocat. Potriveşti gustul de sare şi de piper şi serveşti imediat.

Sursa + foto: kitchenstories.io

kitchenstories.io