Supă-cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci jpg

Supa cremă de ciuperci e ideală pentru cină.

Ingrediente

600 g ciuperci

2 cartofi

1 țelină mică

1 ceapă

1 albitură

2 mănunchiuri conopidă

4 căței de usturoi

400 ml supă de legume

1 foaie de dafin

sare

piper

2 linguri ulei

crutoane, pentru servit

Mod de preparare

Speli ciupercile, le tai și le lași deoparte.

Mărunțești ceapa, usturoiul, țelina, albitura și cartofii, iar conopida o tai în bucăți mai mici. Încingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa, țelina și albi tura. Călești câteva minute, pui usturoiul, foaia de dafin, cartofii, ciupercile, sare și piper, după gust, amesteci, torni supa și adaugi conopida.

Lași la fiert 20 de minute, apoi dai oala de pe foc, arunci foaia de dafin, lași la răcorit și blenduiești supa, după care o mai pui puțin pe foc să se omogenizeze.

Servești supa cu crutoane și mai poți adăuga puțin piper, dacă îți place mai condimentat.