Supă-cremă de ciuperci
Supa cremă de ciuperci e ideală pentru cină.
Ingrediente
600 g ciuperci
2 cartofi
1 țelină mică
1 ceapă
1 albitură
2 mănunchiuri conopidă
4 căței de usturoi
400 ml supă de legume
1 foaie de dafin
sare
piper
2 linguri ulei
crutoane, pentru servit
Mod de preparare
Speli ciupercile, le tai și le lași deoparte.
Mărunțești ceapa, usturoiul, țelina, albitura și cartofii, iar conopida o tai în bucăți mai mici. Încingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa, țelina și albi tura. Călești câteva minute, pui usturoiul, foaia de dafin, cartofii, ciupercile, sare și piper, după gust, amesteci, torni supa și adaugi conopida.
Lași la fiert 20 de minute, apoi dai oala de pe foc, arunci foaia de dafin, lași la răcorit și blenduiești supa, după care o mai pui puțin pe foc să se omogenizeze.
Servești supa cu crutoane și mai poți adăuga puțin piper, dacă îți place mai condimentat.