Supă-cremă de ciuperci cu crutoane
Supa-cremă de ciuperci cu crutoane este simplă, aromată și perfectă pentru prânz sau cină.

Ingrediente
500 g ciuperci champignon proaspete
2 căței de usturoi
30 g unt
1 ceapă mare
1 cartof mediu
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
1 linguriță cimbru uscat
200 ml smântână pentru gătit
750 ml supă de legume sau apă
busuioc proaspăt, pentru decor
1 lingură ulei de măsline
sare
usturoi pudră
2 felii groase de pâine
Mod de preparare
Cureți ciupercile și le tai felii, cureți și ceapa, usturoiul, cartoful, apoi le tai bucăți mari.
Într-o cratiță, topești untul împreună cu uleiul, adaugi ceapa și usturoiul și le călești 2-3 minute. Pui ciupercile și amesteci. Lași să se gătească 7-8 minute, până se înmoaie și scad din volum. Adaugi cartoful și supa sau apa, pui sare, piper și cimbru. Lași să fiarbă 20 de minute.
Oprești focul și pasezi totul cu blenderul până obții o cremă fină. Torni smântâna și mai lași pe foc 2-3 minute, fără să fiarbă. Potrivești gustul de sare și piper.
Pentru crutoane, tai pâinea cuburi. Amesteci uleiul cu puțină sare și cu usturoiul pudră. Coci în cuptor 10-12 minute, până devin aurii și crocante.