Supă-cremă de ciuperci cu crutoane

Supa-cremă de ciuperci cu crutoane este simplă, aromată și perfectă pentru prânz sau cină.

supa de ciuerci cu crutoene jpg

Ingrediente

500 g ciuperci champignon proaspete

2 căței de usturoi

30 g unt

1 ceapă mare

1 cartof mediu

2 linguri ulei de măsline

sare

piper

1 linguriță cimbru uscat

200 ml smântână pentru gătit

750 ml supă de legume sau apă

busuioc proaspăt, pentru decor

1 lingură ulei de măsline

sare

usturoi pudră

2 felii groase de pâine

Mod de preparare

Cureți ciupercile și le tai felii, cureți și ceapa, usturoiul, cartoful, apoi le tai bucăți mari.

Într-o cratiță, topești untul împreună cu uleiul, adaugi ceapa și usturoiul și le călești 2-3 minute. Pui ciupercile și amesteci. Lași să se gătească 7-8 minute, până se înmoaie și scad din volum. Adaugi cartoful și supa sau apa, pui sare, piper și cimbru. Lași să fiarbă 20 de minute.

Oprești focul și pasezi totul cu blenderul până obții o cremă fină. Torni smântâna și mai lași pe foc 2-3 minute, fără să fiarbă. Potrivești gustul de sare și piper.

Pentru crutoane, tai pâinea cuburi. Amesteci uleiul cu puțină sare și cu usturoiul pudră. Coci în cuptor 10-12 minute, până devin aurii și crocante.