Supă-cremă de ciuperci cu ouă poșate
Perfectă pentru o masă de prânz sau o cină ușoară, această supă este reconfortantă și foarte simplu de pregătit.
Ingrediente
400 g ciuperci mărunțite
200 g cartofi tăiați mărunt
1 țelină dată prin răzătoare
2 rădăcini de pătrunjel
1 ceapă
2 linguri ulei
2 linguri unt
1 l supă de legume
50 ml smântână
3 căței de usturoi
sare
piper
4 ouă poșate
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o oală și adaugi ceapa tăiată. O călești până devine sticloasă și pui restul legumelor. Păstrezi 2-3 linguri de ciuperci. Potrivești de sare și de piper, amesteci și torni supa. Ții pe foc până când se înmoaie legumele, apoi dai deoparte. Adaugi smântâna și pasezi totul cu blenderul vertical. Dacă vrei supa mai groasă, poți lua din ea câteva polonice de apă.
Separat, topești untul și adaugi în el ciupercile păstrate și usturoiul pisat. Amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, și le ții pe foc până când se evaporă apa lăsată de ele.
Servești supa decorată cu ciupercile prăjite și cu ouă poșate.