Supă-cremă de ciuperci cu ouă poșate

Perfectă pentru o masă de prânz sau o cină ușoară, această supă este reconfortantă și foarte simplu de pregătit.

supa crema de ciuperci cu oua posate jpg

Ingrediente

400 g ciuperci mărunțite

200 g cartofi tăiați mărunt

1 țelină dată prin răzătoare

2 rădăcini de pătrunjel

1 ceapă

2 linguri ulei

2 linguri unt

1 l supă de legume

50 ml smântână

3 căței de usturoi

sare

piper

4 ouă poșate

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o oală și adaugi ceapa tăiată. O călești până devine sticloasă și pui restul legumelor. Păstrezi 2-3 linguri de ciuperci. Potrivești de sare și de piper, amesteci și torni supa. Ții pe foc până când se înmoaie legumele, apoi dai deoparte. Adaugi smântâna și pasezi totul cu blenderul vertical. Dacă vrei supa mai groasă, poți lua din ea câteva polonice de apă.

Separat, topești untul și adaugi în el ciupercile păstrate și usturoiul pisat. Amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, și le ții pe foc până când se evaporă apa lăsată de ele.

Servești supa decorată cu ciupercile prăjite și cu ouă poșate.