Supă-cremă de ciuperci în pâine
Cred că ţi-am făcut o poftă... Iată ce uşor se prepară o supă-cremă de ciuperci în pâine.

Ingrediente
400 g ciuperci mărunțite
200 g cartofi, tăiați mărunt
1 țelină, dată prin răzătoare
2 rădăcini de pătrunjel, rase
1 ceapă
2 linguri ulei
2 linguri unt
1 l supă de legume
50 ml smântână
3 căței de usturoi
sare
piper
4 pâini mici, rotunde, pentru servit
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o oală și adaugi ceapa tăiată. O călești până devine sticloasă și pui restul legumelor. Păstrezi 2-3 linguri de ciuperci. Potrivești de sare și de piper, amesteci și torni supa. Ții pe foc până când se înmoaie legumele și o dai deoparte.
Adaugi smântâna, apoi pasezi cu blenderul vertical. Dacă vrei supa mai groasă, poți scoate câteva polonice de zeamă.
Separat, topești untul și adaugi în el ciupercile păstrate și usturoiul pisat. Amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, și le ţii pe foc până când se evaporă apa lăsată de ele.
Tai capace la pâine și îi scoți miezul, având grijă să rămână mai groasă pe margini. O dai la cuptorul încins aproximativ 10 minute.
Servești supa în pâine, decorată cu ciupercile păstrate.























