Supă-cremă de ciuperci în pâine

Cred că ţi-am făcut o poftă... Iată ce uşor se prepară o supă-cremă de ciuperci în pâine.

supa de ciuperci in paine jpg

Ingrediente

400 g ciuperci mărunțite

200 g cartofi, tăiați mărunt

1 țelină, dată prin răzătoare

2 rădăcini de pătrunjel, rase

1 ceapă

2 linguri ulei

2 linguri unt

1 l supă de legume

50 ml smântână

3 căței de usturoi

sare

piper

4 pâini mici, rotunde, pentru servit

Mod de preparare

Încingi uleiul într-o oală și adaugi ceapa tăiată. O călești până devine sticloasă și pui restul legumelor. Păstrezi 2-3 linguri de ciuperci. Potrivești de sare și de piper, amesteci și torni supa. Ții pe foc până când se înmoaie legumele și o dai deoparte.

Adaugi smântâna, apoi pasezi cu blenderul vertical. Dacă vrei supa mai groasă, poți scoate câteva polonice de zeamă.

Separat, topești untul și adaugi în el ciupercile păstrate și usturoiul pisat. Amesteci, potrivești gustul de sare și de piper, și le ţii pe foc până când se evaporă apa lăsată de ele.

Tai capace la pâine și îi scoți miezul, având grijă să rămână mai groasă pe margini. O dai la cuptorul încins aproximativ 10 minute.

Servești supa în pâine, decorată cu ciupercile păstrate.