Supă-cremă de ciuperci în pâine
Pentru un prânz plin de energie consumă alimente bogate în proteine. Această supă-cremă de ciuperci în pâine este hrănitoare şi te ajută să ai o dietă echilibrată.
Ce ai nevoie
2 cepe mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină potrivită 4 cartofi mari 300 g ciuperci proaspete 3 l apă 4 pâinici graham ulei, sare, piper pătrunjel 1 linguriţă rasă de chimen frunze de salată verde pentru decor
Cureţi şi speli ceapa, rădăcina de pătrunjel, cartofii, ţelina şi le tai în patru. Speli ciupercile bine şi le tai felii potrivit de subţiri. Încingi ulei într-o tigaie şi căleşti ciupercile 2-3 minute. Într-o oală mare fierbi, cu puţină sare, ceapa, rădăcina de pătrunjel, cartofii şi ţelina şi, când sunt aproape fierte, adaugi ciupercile călite.
Mai laşi la fiert aproximativ 15-20 de minute. Scoţi toate ingredientele într-un vas (păstrezi supa obţinută, dar şi câteva ciupercuţe pentru decor) şi le pasezi în blender.
Torni piureul în supă, adaugi chimenul, piperul şi sarea, după gust. Mai laşi pe foc 10 minute ca să se combine aromele.
Tai pâinicile rotunde în două (de preferat, graham) şi le scobeşti de miez cu mâna până când obţii o adâncitură potrivită. Pui câte unul-două polonice cu supă-cremă şi asezonezi cu pătrunjel verde şi ciupercuţele păstrate. Aşezi pe farfurii întinse, decorate cu frunze de salată.