Supă-cremă de conopidă

supa de conopida jpg

Conopida poate fi un aliat de nădejde în prepararea unei mese delicioase.

Ingrediente

1 conopidă mare

3 cartofi 1 ceapă

3 căței de usturoi

2 linguri ulei

150 g smântână grasă

100 g brânză cheddar rasă

sare

piper

Mod de preparare

Rupi buchețelele de conopidă, le speli sub jet de apă și le lași deoparte. Cureți ceapa și usturoiul, le speli și le tai mărunt.

Cureți cartofii, îi speli și îi faci cubulețe.

Încingi uleiul într-o oală, adaugi ceapa și usturoiul, amesteci și presari piper și sare, după gust. Călești până când ceapa devine sticloasă, apoi adaugi conopida și cartofii. Torni apă, atât cât să acoperi ingredientele și lași la fiert până când se înmoaie.

Dai de pe foc și mixezi supa în blender. Separat, pui în smântână, cu polonicul, puțină supă, amesteci și continui până când smântâna ajunge la temperatura supei, apoi o torni în oală, adaugi brânza și mai amesteci câteva minute până se topește, potrivești gustul de sare și piper și o poți servi decorată după imaginație.