Supă-cremă de conopidă

Poate concura cu uşurinţă pentru premiul de cea mai bună supă-cremă. Învaţă să pregăteşti minunata supă-cremă de conopidă.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de conopidă
› 1 ceapă › 2 linguri ulei › 1 cartof › 1 morcov › 1/2 ţelină › 1 l supă de legume › 2 căţei de usturoi › 100 g smântână › 1 lingură de parmezan ras › sare
Cum se prepară supa-cremă de conopidă
Rupi bucheţelele de conopidă şi le speli bine sub jet de apă. Căleşti în ulei ceapa până devine sticloasă, adaugi morcovul şi continui să căleşti. Adaugi ţelina, cartoful şi bucheţelele de conopidă, torni supa şi laşi la fiert aproximativ 20 de minute.
Înainte de a opri focul, adaugi usturoiul mărunţit şi un praf de sare. Dacă are prea mult lichid, îl torni într-o cană. Laşi la răcit şi mixezi cu un blender vertical.
Pui pe foc crema, adaugi parmezanul, smântâna şi mai laşi un clocot. Dacă vrei, în momentul servirii, poţi să torni câteva picături de ulei de măsline.