Supă-cremă de dovleac

Supa-cremă de dovleac este perfectă pentru sezonul rece, pe final de toamnă, când sezonul dovleacului este încă în toi.

supa crema de dovleac jpg

Ingrediente

1 kg miez de dovleac, tăiat cuburi

1 ceapă tăiată

2 morcovi, făcuți cubulețe

1 țelină mărunțită

3 linguri ulei

sare

2 linguri unt

1 cană supă de legume

50 g semințe de dovleac prăjite

smântână, pentru servit

Mod de preparare

Așezi toate legumele într-o tavă de aragaz, în care ai întins hârtie de copt, le dai cu un praf de sare, le stropești cu ulei și le coci până când se înmoaie.

Pui legumele într-o oală, adaugi untul, puțină supă de legume caldă și le mixezi. Torni supă până când ajungi la consistența dorită, amesteci, potrivești de sare și servești supa decorată cu o lingură de smântână și cu semințe de dovleac.