Supă cremă de dovleac

Este anotimpul dovleacului! Mmmm...Păi şi n-ar merge o supă cremă de dovleac? Aşa, într-un bol aburind care te îndeamnă cu savoarea inconfundabilă a dovleacului!
Ingrediente
1 ceapă tocată 1 tulpină de ţelină tocată 1 morcov tocat 2 linguri unt 1 dovleac, curăţat de seminţe, şi tocat 1 măr curăţat şi tocat 3 căni supă 1 cană apă nucşoară scorţişoară piper sare
Mod de preparare
Încinge o oală la foc iute. Topeşte untul. Adaugă ceapa, morcovul şi tija de ţelină şi sotează pentru 5 minute. Dă focul mai încet dacă legumele încep să se rumenească.
Adaugă dovleacul, mărul, supa şi apa. Lasă să fiarbă. Acoperă şi lasă pe foc 30 de minute până când morcovii şi dovleacul se înmoaie.
Foloseşte-te de un blender pentru a pasa toate legumele. Peste aceasta supă cremă de dovleac, presară nucşoară, scorţişoară, sare şi piper şi potriveşte la gust.
sursa: simplyrecipes.com