Supă cremă de dovleac

butternut squash apple soup vertical dm jpeg

Este anotimpul dovleacului! Mmmm...Păi şi n-ar merge o supă cremă de dovleac? Aşa, într-un bol aburind care te îndeamnă cu savoarea inconfundabilă a dovleacului!

Ingrediente

1 ceapă tocată 1 tulpină de ţelină tocată 1 morcov tocat 2 linguri unt 1 dovleac, curăţat de seminţe, şi tocat 1 măr curăţat şi tocat 3 căni supă 1 cană apă nucşoară scorţişoară piper sare

Mod de preparare

Încinge o oală la foc iute. Topeşte untul. Adaugă ceapa, morcovul şi tija de ţelină şi sotează pentru 5 minute. Dă focul mai încet dacă legumele încep să se rumenească.

Adaugă dovleacul, mărul, supa şi apa. Lasă să fiarbă. Acoperă şi lasă pe foc 30 de minute până când morcovii şi dovleacul se înmoaie.

Foloseşte-te de un blender pentru a pasa toate legumele. Peste aceasta supă cremă de dovleac, presară nucşoară, scorţişoară, sare şi piper şi potriveşte la gust.

Ciorba acra de porc cu hrean

Ciorba acra de porc cu hrean

Supa de varza

Supa de varza

Supa de cartofi in paine

Supa de cartofi in paine

sursa: simplyrecipes.com