Supă-cremă de mazăre

supa crema frunze ridichi jpeg

Când ţii post, o supă-cremă de mazăre este binevenită pentru că îţi poate da energie pentru întreaga zi.

Ingrediente pentru supa-cremă de mazăre

500 g mazăre congelată 2 cartofi 2 morcovi 3 căţei usturoi 2 cepe câteva frunze de salată verde 1/2 legătură de pătrunjel 2 l supă de legume sare piper 1 lingură ulei smântână vegetală, opţional crutoane

Mod de preparare pentru supa-cremă de mazăre

Cureţi, speli şi tai în bucăţi mari legumele, mai puţin ceapa şi usturoiul, pe care le mărunţeşti. Căleşti în puţin ulei ceapa. Cartofii şi morcovii îi pui separat la fiert, în supă. Când sunt aproape fierţi, adaugi mazărea, ceapa călită şi frunzele de ceapă verde şi mai laşi 5-10 minute. Scoţi legumele din apă, le pasezi cu un mixer vertical şi torni

treptat din apa în care au fiert, pentru a obţine o supă mai densă sau mai subţire, după preferinţă.

Adaugi, opţional, smântâna vegetală şi amesteci. Potriveşti de sare şi piper şi laşi să mai dea un clocot. Serveşti supa-cremă de mazăre cu crutoane şi pătrunjel tocat.