Supă-cremă de morcovi

supa crema de morcovi jpeg

Profită de legumele proaspete şi prepară diverse supe-creme. Astăzi, vă propunem reţeta de supă-cremă de morcovi.

Ingrediente

5 morcovi tocaţi 1 ţelină 1 păstârnac 1 ceapă tocată 500 ml apă caldă 150 ml supă de pui 125 ml smântână 2 căţei usturoi zdrobiţi 1 lingură de ulei piper sare 1 baghetă 1 legătură pătrunjel tocat

Cum se prepară

Cureţi şi tai legumele. Morcovii, păstârnacul, ţelina, ceapa, apa şi supa de pui le pui la fiert într-o oală, la foc mare. Acoperi oala cu un capac, reduci focul şi mai laşi la fiert 10-12 minute. Când s-au fiert legumele, laşi să se răcească. După ce s-a răcit, pui tot amestecul într-un castron mare şi mixezi până capătă consistenţa unui piure. Încălzeşti smântâna într-o tigaie şi o torni în supă.

Pui usturoiul şi uleiul într-un bol, amesteci bine. Tai bagheta felii subţiri, dai prin amestecul de usturoi şi ulei. Aşezi feliile de pâine într-o tavă şi le bagi la cuptor aproximativ 10 minute. Torni supa în boluri, condimentezi cu sare şi piper, presari pătrunjelul şi serveşti cu feliile de pâine.