Supă-cremă de năut
Ai nevoie de o supă caldă care să te mai dezmorţească? Supa-cremă de năut reprezintă preparatul perfect de care te poţi bucura atunci când vrei doar să stai în casă, la căldură, în zilele mohorâte și reci.

Ingrediente
300 g năut
900 ml supă de legume
2 morcovi
1 cartof
1 ceapă
4 căței de usturoi
1 ardei gras
1 lingură unt
1/2 linguriță curry
sare
piper
câteva fire de pătrunjel
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Ții peste noapte năutul la înmuiat. A doua zi dimineață, îl răstorni în supa de legume și îl fierbi.
Între timp, speli ceapa, cartoful și morcovii, îi cureți și îi tai mărunt, tai fin ardeiul gras, după ce i-ai îndepărtat nervurile, apoi îi adaugi în oală peste năut. Potrivești gustul de sare și de piper.
După ce s-au înmuiat legumele și năutul, scoți 2-3 linguri de năut fiert pentru decor, dai vasul de pe foc, adaugi untul și le blenduiești.
Separat, așezi feliile de bacon pe hârtie de copt și le rumenești în cuptor, apoi le tai și le pui în supă.
Servești supa decorată cu năutul păstrat, cu pătrunjel tăiat fin și cu zeamă de lămâie.























