Supă-cremă de roşii cu crutoane

supă de roşii cu crutoane jpeg

O supă uşoară de roşii cu nişte crutoane delicioase e binevenită oricând.

De ce ai nevoie ca să faci supă-cremă de roşii cu crutoane:

1 lingură ulei

1 ceapă, tocată

3 căţei de usturoi, tocaţi

1/4 linguriţă fulgi de ardei

1 foaie de dafin

2  conserve (785-800 g) roşii în bulion

1/2 cană smântână

1 lingură zahăr brun

1 cană supă de legume

1 lingură pătrunjel verde tocat, pentru ornat

Pentru crutoane cu brânză

1 lingură ulei

4 felii de pâine

2 linguri unt la temperatura camerei

110 g brânză

Cum prepari supă-cremă de roşii cu crutoane:

Încălzeşti ulei într-o tigaie-grătar la foc mediu-mare. Întinzi 1/2 lingură unt pe o parte a fiecărei felii de pâine. Întorci feliile şi pui pe ele 2 felii de brânză şi pui celelalte 2 felii de pâine deasupra, cu partea unsă cu unt în sus. Pui sandviciul în tigaia-grătar şi îl ţii până  când pâinea devine aurie, iar brânza s-a topit, circa 2-3 minute pe fiecare parte. Laşi să se răcească 1 minut şi tai în cuburi de 2-3 cm.

Încălzeşti ulei într-o oală la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul, fulgii de ardei şi foaia de dafin şi căleşti, amestecând frecvent, până când ceapa devine transparentă, circa 3-5 minute. Adaugi roşiile şi le zdrobeşti cu pasatorul de cartofi, apoi adaugi smântâna şi zahărul brun. Laşi să dea un clocot, apoi reduci focul şi fierbi până se îngroaşă uşor, circa 8-10 minute. Arunci foaia de dafin. Pasezi cu blenderul. Torni supa de legume şi ţii până se încălzeşte, circa 2 minute; asezonezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat cu crutoane, ornată cu pătrunjel.

Sursa: https://damndelicious.net

https://damndelicious.net