Supă-cremă de roşii cu crutoane
O supă uşoară de roşii cu nişte crutoane delicioase e binevenită oricând.
De ce ai nevoie ca să faci supă-cremă de roşii cu crutoane:
1 lingură ulei
1 ceapă, tocată
3 căţei de usturoi, tocaţi
1/4 linguriţă fulgi de ardei
1 foaie de dafin
2 conserve (785-800 g) roşii în bulion
1/2 cană smântână
1 lingură zahăr brun
1 cană supă de legume
1 lingură pătrunjel verde tocat, pentru ornat
Pentru crutoane cu brânză
1 lingură ulei
4 felii de pâine
2 linguri unt la temperatura camerei
110 g brânză
Cum prepari supă-cremă de roşii cu crutoane:
Încălzeşti ulei într-o tigaie-grătar la foc mediu-mare. Întinzi 1/2 lingură unt pe o parte a fiecărei felii de pâine. Întorci feliile şi pui pe ele 2 felii de brânză şi pui celelalte 2 felii de pâine deasupra, cu partea unsă cu unt în sus. Pui sandviciul în tigaia-grătar şi îl ţii până când pâinea devine aurie, iar brânza s-a topit, circa 2-3 minute pe fiecare parte. Laşi să se răcească 1 minut şi tai în cuburi de 2-3 cm.
Încălzeşti ulei într-o oală la foc mediu. Adaugi ceapa, usturoiul, fulgii de ardei şi foaia de dafin şi căleşti, amestecând frecvent, până când ceapa devine transparentă, circa 3-5 minute. Adaugi roşiile şi le zdrobeşti cu pasatorul de cartofi, apoi adaugi smântâna şi zahărul brun. Laşi să dea un clocot, apoi reduci focul şi fierbi până se îngroaşă uşor, circa 8-10 minute. Arunci foaia de dafin. Pasezi cu blenderul. Torni supa de legume şi ţii până se încălzeşte, circa 2 minute; asezonezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti imediat cu crutoane, ornată cu pătrunjel.
Sursa: https://damndelicious.net