Supă-cremă de roşii cu orez

1366385202 8854supa 20crema 20orez jpeg

Obişnuita supă-cremă de roşii are acum o nouă savoare şi un nou gust. Mult mai apetisant.

Ingrediente

1 kg roşii

1 ceapă mare

1 morcov

200 g orez

3 linguri ulei

500 ml apă

4 linguri smântână

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare:

Spală roşiile, taie-le felii groase şi fierbe-le, fără să adaugi apă, timp de 10 minute, apoi strecoară-le şi pasează-le pentru a îndepărta pieliţele şi seminţele.

Curăţă morcovul şi ceapa, taie-le felii subţiri, căleştele cu ulei şi cu 2 linguri de apă, apoi pasează-le şi amestecă-le cu piureul de roşii. Separat, fierbe orezul 5-6 minute în apă cu sare şi strecoară-l.

Fierbe piureul de roşii cu legume, diluat cu 500 ml apă caldă şi, când clocoteşte, adaugă orezul, sare şi piper, după gust. Lasă să fiarbă 2-3 minute, stinge focul şi lasă oala acoperită 10 minute să se umfle orezul. Serveşte supa caldă, garnisită cu pătrunjel tocat şi smântână adăugată direct în farfurie.