Supă-cremă de spanac

1 60375189 xl jpg jpeg

Pentru zilele de post, o supă-cremă de spanac, uşoară, sănătoasă şi gustoasă, e binevenită!

De ce ai nevoie ca să prepari supă-cremă de spanac:

1 kg spanac proaspăt 2½ l apă

1 ceapă

1 ţelină mică

3 căţei usturoi

2 cartofi

2 linguri ulei

sare

piper

câteva fire de pătrunjel, pentru ornat

Cureţi şi speli spanacul, îl opăreşti câteva minute în apă cu sare, îl scurgi şi-l dai deoparte. Cureţi legumele, le tai şi le fierbi în apă cu puţină sare. Le strecori şi păstrezi zeama. Pui spanacul, usturoiul tăiat feliuţe şi legumele în blender şi pasezi până obţii o pastă, pe care o torni în zeama în care au fiert legumele, adaugi uleiul, sărezi şi piperezi, după gust şi mai dai un clocot. Când serveşti, ornezi cu frunze de pătrunjel.