Supă-cremă de spanac

Nouă ne place foarte mult spanacul şi nu pierdem nici o ocazie de prepara diverse mâncăruri care de care mai gustoase. Sperăm că şi vouă vă place la fel de mult, motiv pentru care vă mai oferim o reţetă de supă-cremă de spanac.
Ingrediente
1 kg spanac 8 cartofi medii 1 morcov tăiat feliuţe 1 ceapă 6 căţei usturoi 2 linguri ulei 500 ml apă caldă sare piper
Mod de preparare
Încingi uleiul într-o oală şi căleşti uşor ceapa şi usturoiul. Adaugi pe rând morcovul şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Torni apa şi laşi la fiert până când legumele sunt aproape fierte,
apoi adaugi spanacul curăţat şi spălat şi mai ţii încă 10 minute. Amesteci. Strecori şi mixezi legumele. Mai torni din apa în care au fiert în funcţie de cât de groasă vrei supa.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi serveşti.