Supă cremă de sparanghel

supa sparanghel jpeg

O supă-cremă de sparanghel este întotdeauna câştigătoare. Noi îţi propunem să o serveşti alături de un ou poşat şi pâine ciabatta rumenită, o alegere perfectă pentru seri mai reci de iarnă. Dar nu numai.

Ingrediente

800 g sparanghel ulei măsline 2 cepe curăţate şi tocate 2 tije de ţelină spălate şi tocate 2 fire de praz curăţate şi tăiate rondele 2 litri supă de pui sau de legume sare piper ouă (câte unul pentru fiecare porţie) felii de pâine ciabatta (câte una pentru fiecare porţie) 1 linguriţă unt

Mod de preparare

Pui sparanghelul la înmuiat în apă cu gheaţă timp de câteva minute, apoi îl trecu prin jet de apă rece. Îndepărtezi partea de jos, dură, lemnoasă pe care o arunci. Tai vârfurile şi le păstrezi. Apoi îl cureţi cu cuţitul econom.

Încingi o cratiţă cu ulei de măsline. Pui ceapa la călit, tijele de ţelină şi prazul timp de 10 minute până se înmoaie. Adaugi sparanghelul şi supa şi laşi pe foc timp de 20 de minute cu un capac peste cratiţă. Îndepărtezi de pe foc şi pui compoziţia în blender. Potriveşti de sare şi piper. Pui înapoi pe foc, adaugi şi vârfurile de sparanghel pe care le-ai păstrat. Aduci la punctul de fierbere şi amesteci. Opreşti focul când s-au înmuiat vârfurile de sparanghel.

Chiar înainte de a servi supa, pui la fiert apă într- o oală cu gura largă. Când a ajuns la punctul de fierbere, dar fără să clocotească, spargi ouăle deasupra apei şi le laşi câteva minute pâne se poşează (ochiuri româneşti). Iei cu o lingură fiecare ou şi le pui pe o farfurie şi peste fiecare pui puţin unt. Feliile de ciabatta le poţi rumeni puţin pe fiecare parte.

Serveşti fiecare farfurie cu câte un ou şi o felie de ciabatta alături.

sursa : jamieoliver.com