Supă-cremă din sfeclă roşie coaptă

Din sfecla rămasă de iarna trecută poţi prepara o delicioasă supă-cremă. Secretul celei mai bune supe este să adaugi mărul cu tot cu coajă.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de sfeclă roşie
2 sfecle roşii
2 linguri ulei
sare
piper
½ ceapă
1 măr
2 foi dafin, opţional
1 l supă de legume sau de pui
1 linguri smântână
pătrunjel
1 lămâie
Află cum se prepară supa-cremă
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Descojeşti sfeclele roşii, le stropeşti cu ulei şi le condimentezi cu sare şi piper. Pui sfeclele în tavă, aşezi lângă ele foile de dafin şi le ţii le cuptor până când se înmoaie, apoi le scoţi din cuptor.
Separat, toci ceapa şi mărul, le aşezi într-o tigaie cu o lingură de ulei şi le căleşti până când se rumeneşte ceapa. Adaugi supa, sfeclele, condimentezi cu sare şi piper şi laşi să fiarbă până mai scade zeama. Pasezi supa, o torni în două castroane, în care pui câte o lingură de smântână şi presari pătrunjel tocat. Torni în fiecare castron zeamă de lămâie, după gust.