Supă cremoasă de roșii cu usturoi

supa cremoasa de rosii cu usturoi jpg

Încearcă această reţetă de supă cremoasă de roșii cu usturoi, un fel de mâncare inedit de care te vei îndrăgosti.

Ingrediente

1,5 kg roșii coapte, tăiate jumătăți

1 ceapă mare, tăiată felii subțiri

4 căței întregi de usturoi

4 linguri ulei de măsline

500 ml supă de legume

1 lingură pastă de roșii

sare și piper, după gust

1 linguriță zahăr (opțional)

frunze de busuioc proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Preîncălzești cuptorul, iar într-o tavă tapetată cu hârtie de copt așezi rondelele de ceapă, usturoiul și roșiile cu partea tăiată în sus. Stropești legumele cu 3 linguri de ulei de măsline, asezonezi cu sare și piper și coci 40-45 de minute, până când roșiile și ceapa sunt moi și caramelizate pe margini.

După coacere, transferi roșiile, ceapa și usturoiul într-un blender, adaugi supa de legume și pasta de roșii, apoi mixezi până obții o consistență cremoasă și omogenă.

Torni supa mixată într-o oală mare și o fierbi la foc mediu 10-15 minute, ajustând condimentele după gust. Dacă supa este prea acidă, adaugi o linguriță de zahăr pentru a echilibra gustul. Se servește fierbinte, decorată cu frunze proaspete de busuioc.