Supă cremoasă de roșii cu usturoi
![supa cremoasa de rosii cu usturoi jpg](https://cdn.adh.reperio.news/image-b/b279e4b1-a11d-4476-853a-e606a4b93050/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D563%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Încearcă această reţetă de supă cremoasă de roșii cu usturoi, un fel de mâncare inedit de care te vei îndrăgosti.
Ingrediente
1,5 kg roșii coapte, tăiate jumătăți
1 ceapă mare, tăiată felii subțiri
4 căței întregi de usturoi
4 linguri ulei de măsline
500 ml supă de legume
1 lingură pastă de roșii
sare și piper, după gust
1 linguriță zahăr (opțional)
frunze de busuioc proaspăt, pentru decor
Mod de preparare
Preîncălzești cuptorul, iar într-o tavă tapetată cu hârtie de copt așezi rondelele de ceapă, usturoiul și roșiile cu partea tăiată în sus. Stropești legumele cu 3 linguri de ulei de măsline, asezonezi cu sare și piper și coci 40-45 de minute, până când roșiile și ceapa sunt moi și caramelizate pe margini.
După coacere, transferi roșiile, ceapa și usturoiul într-un blender, adaugi supa de legume și pasta de roșii, apoi mixezi până obții o consistență cremoasă și omogenă.
Torni supa mixată într-o oală mare și o fierbi la foc mediu 10-15 minute, ajustând condimentele după gust. Dacă supa este prea acidă, adaugi o linguriță de zahăr pentru a echilibra gustul. Se servește fierbinte, decorată cu frunze proaspete de busuioc.