Supă cu ciuperci

Din delicioasele ciuperci nu poţi prepara doar tocăniţe şi plăcinte delicioase, ci şi supe.
Ce ai nevoie › 500 g ciuperci tăiate pe lung › 1 morcov dat prin răzătoare › 1 ceapă tocată › 3-4 bucheţele de conopidă › 2 căni supă de legume sau apă fierbinte › sare › piper › usturoi pisat › ulei › boia iute › 1 mână de fasole verde ruptă › pătrunjel › mărar
Conopida o pui la fiert în apă cu sare 5 minute, după ce începe să clocotească. O laşi la scurs.
Separat, pui ceapa într-o tigaie, presari piper şi căleşti până devine sticloasă. Adaugi usturoiul, morcovul, fasolea
verde şi ciupercile şi le căleşti. Ciupercile vor lăsa lichid. După ce scade puţin, torni 2 căni cu apă fierbinte ori cu supă
de legume. Mai fierbi ca să scadă lichidul, pui conopida, potriveşti de sare şi piper şi opreşti focul.
Serveşti supa cu pătrunjel şi mărar tocat şi presărată cu boia iute.