Supă de cartofi şi zarzavat

Dacă îţi plac cartofii, atunci cu siguranţă merită să încerci această reţetă simplă de supă. Nu este vorba de o supă-cremă, iar cartofii vor rămâne întregi.
Ingrediente
500 g cartofi 50 g unt 1 lingură făină 240 ml lapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2 ţelină sare piper
Mod de preparare
Cureţi zarzavatul, îl speli, îl tai şi îl pui într-o oală de 3 litri. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, îi pui în oală şi îi acoperi cu apă caldă, suficientă pentru toate ingredientele. Dacă este nevoie, completezi cu apă caldă, astfel încât legumele să fie mereu în lichid, dar nu exagera. După ce s-a fiert zarzavatul, faci separat un sos în tigaie, dintr-o jumătate de lingură de unt şi o lingură de făină, apoi stingi rântaşul cu lapte. Adaugi sosul în supa şi laşi să mai dea o dată în clocot. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi o lingură de pătrunjel verde, tocat, acoperi oala şi o iei de pe foc. Când o serveşti, adaugi în farfurie o bucăţică mică de unt, cam cât o nucă.
Foto: rachaelroehmholdt.com.