Supă de ceapă franțuzească

Supa de ceapă franțuzească este un preparat clasic, cu un gust spectaculos.

supa de ceapa frantuzasca jpg

Ingrediente

800 g ceapă galbenă

50 g unt

1 lingură făină

1l supă de vită

1 lingură ulei de măsline

150 ml vin alb sec

sare

piper

4 felii baghetă

125 g brânză Gruyère sau emmental

pătrunjel proaspăt, pentru decor

Mod de preparare

Tai ceapa solzișori subțiri. Pui untul și uleiul de măsline într-o oală mare, la foc mediu, adaugi ceapa și amesteci din când în când, aproximativ 20 de minute, până devine aurie și caramelizată. Presari făina și amesteci bine, apoi torni vinul alb și lași să fiarbă 2-3 minute.

Torni supa de vită încălzită în prealabil, asezonezi cu sare și piper, și lași să fiarbă la foc mic încă 20 de minute.

Prăjești feliile de baghetă în cuptor sau în tigaie, până devin crocante. Pui câte o felie de brânză deasupra și le dai la cuptor încă 5 minute, până ce brânza se topește și devine aurie.

Torni supa fierbinte în boluri, așezi câte o felie de pâine cu brânză deasupra și decorezi cu pătrunjel tocat.