Supă de ciuperci cu găluşte

SONY DSC jpeg

Ca să mai schimbi ciorbele şi supele cu carne, poţi încerca supă de ciuperci cu găluşte.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă de ciuperci cu găluşte:

1 kg ciuperci

250 g făină

2 ouă

250 g smântână

2 cepe

1 legătură mărar

1 legăturăpătrunjel

sare

piper

Cum găteşti supă de ciuperci cu găluşte:

Cureţi ciupercile, le speli în mai multe ape, le tai lame sau felii şi le fierbi în apă cu sare, cât cuprinde, fiindcă lasă şi ele zeamă. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se adaugă la fiert când s-au înmuiat pe jumătate ciupercile. După un clocot, se completează cu supă de carne sau apă caldă şi se lasă în continuare la fiert. Se amestecă făina cu ouăle şi cu puţin pătrunjel tocat, sare şi piper, se omogenizează şi se ia câte o lingură din compoziţie, cufundându-se uşor în supa care clocoteşte. Găluştele se fierb cam 10 minute, apoi supa se potriveşte de sare şi piper şi se ia de pe foc. Se serveşte fierbinte, cu pătrunjel tocat mărunt presărat deasupra.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com