Supă de dovleac cu vlăstari de mazăre
Supă de dovleac cu vlăstari de mazăre este o rețetă sofisticată, dar simplu de pregătit, care îmbină dulceața naturală a dovleacului cu prospețimea crocantă a vlăstarilor de mazăre.
Ingrediente
800 g dovleac plăcintar
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 l supă de legume
2 linguri ulei de măsline
2 cartofi medii
1 morcov
½ țelină
40 g semințe de dovleac prăjite
20 g vlăstari de mazăre verde
100 ml smântână de gătit
sare
piper
nucșoară
Mod de preparare
Cureți dovleacul, ceapa, cartofii, morcovul și țelina, și le tai cuburi. Zdrobești usturoiul.
Într-o oală mare, încălzești uleiul de măsline și călești ceapa până devine translucidă. Adaugi usturoiul, morcovul, cartofii și țelina, și continui să le călești 2-3 minute, apoi adaugi cuburile de dovleac și supa de legume. Asezonezi cu sare, piper și nucșoară. Fierbi la foc mediu până când legumele sunt bine pătrunse.
După ce s-au fiert, folosești un blender pentru a transforma amestecul într-o supă cremoasă. Torni smântâna de gătit și mai dai un clocot ușor.
Torni supa în boluri, adaugi un moț de smântână să faci un model spiralat cu o lingură de smântână lichidă, decorezi cu semințele de dovleac prăjite și cu vlăstarii de mazăre verde.