Supă de legume dreasă cu smântână
Ai poftă de o supă delicioasă şi nu ai inspiraţie? Îţi venim în ajutor cu o recomandare sănătoasă şi hrănitoare de supă de legume dreasă cu smântână.
Ingrediente
1 ceapă mare
2 morcovi
2 cartofi
1 țelină mică
1 păstârnac
1 dovlecel mic
4 ciuperci champignon
2 căței de usturoi
1 l supă de legume sau apă
sare și piper
1 lingură ulei
200 ml smântână
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare
Într-o oală mare, încingi uleiul și călești ceapa și usturoiul până devin translucide. Adaugi morcovii, cartofii, țelina, păstârnacul și dovlecelul tocate cubulețe, iar ciupercile tăiate felii și le călești câteva minute.
Torni supa de legume sau apa în oală, aduci în punctul de fierbere, apoi reduci focul și lași să fiarbă la foc mic până ce legumele sunt moi. Condimentezi supa cu sare și piper după gust.
Înainte de servire, adaugi smântâna în supă și amesteci bine. Asigură-te că supa nu mai fierbe după adăugarea smântânii, pentru a evita brânzirea acesteia. Presari pătrunjel proaspăt.