Supă de linte cu spanac

Spanacul proaspăt îşi face curaj încet-incet pe tarabe, aşa că vă propunem o delicioasă supă de linte cu spanac.
Ingrediente pentru supă de linte cu spanac
3 căţei de usturoi 100 g spanac congelat 1 frunză de dafin 1 tijă de praz 200 g linte 10 ciuperci 1 lingură pastă de tomate 1 lingură boia iute sare piper ulei
Mod de preparare pentru supă de linte cu spanac
Speli în câteva ape lintea şi o pui la fiert, cu frunza de dafin, în 2 litri de apă cu sare. Cureţi şi tai rondele tija de praz, toci subţire usturoiul şi le căleşti în ulei
încins, apoi pui ciupercile spălate şi mărunţite şi amesteci bine. Adaugi spanacul şi laşi la foc mic câteva minute.
Când lintea este aproape fiartă, îndepărtezi frunza de dafin şi torni amestecul din tigaie, pui boiaua de ardei, pasta de tomate şi piperul. Mai laşi pe foc 15-20 de minute şi apoi stingi aragazul. Serveşti cu pâine prăjită.