Supă de morcovi şi coriandru

1366371340 408supa 20cu 20morcov 20si 20coriandru jpeg

Niciodată nu te saturi de supă cremă! Posibilităţile de preparare sunt atât de diverse, încât nu te vei plictisi niciodată de vreun gust.

Ingrediente

1 kg morcovi 2 cepe 5 linguri cu smântână 1 linguriţă seminţe de coriandru 4 linguri cu ulei sare

Mod de preparare

Cureţi morcovii şi îi dai pe răzătoare. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti împreună cu seminţele de coriandru un pic zdrobite. Adaugi morcovii, amestecând continuu şi, după 5 minute, pui 1,5 l apă, acoperi şi laşi să fiarbă 20 de minute. După ce au fiert legumelele scoţi, nu arunci apa, pasezi zarzavatul şi potriveşti gustul de sare.

Dacă ai o cremă de legume prea groasă, o subţiezi cu zeama în care au fiert zarzavaturile. Adaugi smântâna, amesteci şi o mai dai 2-3 minute la foc mic. Aduci la masă supa cu pătrunjel sau cu coriandru.