Supă de morcovi şi coriandru

Niciodată nu te saturi de supă cremă! Posibilităţile de preparare sunt atât de diverse, încât nu te vei plictisi niciodată de vreun gust.
Ingrediente
1 kg morcovi 2 cepe 5 linguri cu smântână 1 linguriţă seminţe de coriandru 4 linguri cu ulei sare
Mod de preparare
Cureţi morcovii şi îi dai pe răzătoare. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti împreună cu seminţele de coriandru un pic zdrobite. Adaugi morcovii, amestecând continuu şi, după 5 minute, pui 1,5 l apă, acoperi şi laşi să fiarbă 20 de minute. După ce au fiert legumelele scoţi, nu arunci apa, pasezi zarzavatul şi potriveşti gustul de sare.
Dacă ai o cremă de legume prea groasă, o subţiezi cu zeama în care au fiert zarzavaturile. Adaugi smântâna, amesteci şi o mai dai 2-3 minute la foc mic. Aduci la masă supa cu pătrunjel sau cu coriandru.