Supă de năut și linte

supa de naut si linte jpg

Supa de năut și linte este foarte gustoasă! În zilele reci de iarnă și nu numai, încălzeşte-te cu delicioasa supă.

Ingrediente

1 dovlecel

2 cartofi

125 g linte

1 cutie roşii cuburi

1 ceapă 1 cutie năut

1 tijă ţelină

1 linguriţă coriandru

4 căţei usturoi

ulei

sare și piper

zeama de la ½ lămâie

1 legătură pătrunjel, opţional

Mod de preparare

Cureţi și tai mărunt ceapa, și o călești în puţin ulei împreună cu ţelina dată prin răzătoarea mare. Adaugi sare și piper și amesteci bine. Cureţi de coajă dovlecelul și-l tai rondele. Îl pui peste ceapă, adaugi cartoful cuburi, lintea, usturoiul și roșiile din conservă.

Torni peste ele apă fiartă în prealabil și le lași pe foc mediu. După 15 minute, adaugi conserva de năut și sucul de lămâie și lași supa să fiarbă la foc mediu. La sfârșit, adaugi coriandrul și pătrunjelul tăiat fin.