Supă de pleurotus

Supă de pleurotus este o opțiune sănătoasă și plină de savoare, ideală pentru iubitorii de ciuperci.

supa de pleurotus jpg

Ingrediente

500 g ciuperci pleurotus

250 g ciuperci champignon

500 ml lapte de soia sau de orez

ulei

2 cepe mari

2 rădăcini pătrunjel

2 cartofi

1 morcov

½ țelină

1 căpățână usturoi

sare

piper

15 ml oțet de mere

cimbru poaspăt, pentru ornat

Mod de preparare

Speli și scurgi bine ciupercile pleurotus, le tai fâșii și le călești într-o cratiță nonaderentă în puțin ulei încins. Adaugi puțină sare și amesteci până ce se evaporă surplusul de apă.

După ce s-au rumenit puțin, le scoți și scurgi excesul de ulei.

În aceeași cratiță adaugi ceapa, morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel tocate și cartofii tăiați cubulețe, și amesteci până ce încep să se înmoaie și să se rumenească puțin. Adaugi sare și piper după gust.

Tai fin ciupercile champignon și le adaugi peste legume. Mai lași la gătit aproximativ 5 minute, apoi adaugi 3 litri de apă și lași la fiert 45 de minute. După ce s-au fiert legumele, adaugi laptele, amesteci și blenduiești legumele pentru o consistență cremoasă.

La final, adaugi usturoiul zdrobit, amestecat cu oțetul și ciupercile pleurotus călite. Amesteci pentru omogenizare, ajustezi de sare și piper și servești supa caldă decorată cu cimbru proaspăt.