Supă de roşii

Originare din America Latină, roşiile au ajuns în Europa în 1523. Pentru că erau de culoare galbenă, italienii le-au numit „pomodoro“, adică „pomo d’oro“ (pomul de aur). Dacă iniţial doar burghezii şi aristocraţii le consumau, fiind considerate produse de lux, prin 1800 au început să fie incluse şi în alimentaţia oamenilor de rând.
Ingrediente
2 kg roşii 2 cepe 2 morcovi 1 ardei tăiţei pătrunjel sare piper bulete de caşcaval 1 roşie, pentru decor
Mod de preparare
ureţi cepele şi morcovii şi le toci. Le fierbi în apă cu puţină sare şi adaugi ardeiul tăiat. După ce au dat în câteva clocote, pui roşiile date prin răzătoare şi tăiţeii. Pui capacul şi laşi să fiarbă până scade supa. Asezonezi cu sare după gust, dacă mai este nevoie. Serveşti supa cu pătrunjel, piper, felii de roşii şi bulete de caşcaval.