Supă de roșii și linte

Supă de roșii și linte este un preparat hrănitor, este ideal atât pentru prânz cât și pentru o cină ușoară.

supa de rosii si linte jpg

Ingrediente

200 g linte roșie uscată

1 ceapă medie tocată

2 căței de usturoi, tocați

½ linguriță chimion

400 g roșii pasate

1 lingură pastă de roșii

sare

piper

1 linguriță coriandru măcinat

2 linguri ulei

2 linguri smântână

800 ml supă de legume sau apă

coriandru tocat, pentru decor

Mod de preparare

Clătești bine lintea roșie sub jet de apă rece și o lași deoparte.

Într-o oală, încingi uleiul și călești ceapa până devine translucidă. Adaugi usturoiul și amesteci un minut. Pui coriandrul măcinat și chimionul, amesteci rapid pentru a elibera aromele, apoi adaugi pasta de roșii și roșiile pasate.

Adaugi lintea scursă și supa de legume. Aduci la fierbere, apoi reduci focul și lași să fiarbă 25-30 de minute, până când lintea este complet fiartă și supa se îngroașă ușor.

Cu un blender vertical, pasezi supa până devine fină și cremoasă. Potrivești de sare și piper. Servești cu o lingură de smântână și presari coriandru proaspăt.