Supă de roșii și linte
Supă de roșii și linte este un preparat hrănitor, este ideal atât pentru prânz cât și pentru o cină ușoară.

Ingrediente
200 g linte roșie uscată
1 ceapă medie tocată
2 căței de usturoi, tocați
½ linguriță chimion
400 g roșii pasate
1 lingură pastă de roșii
sare
piper
1 linguriță coriandru măcinat
2 linguri ulei
2 linguri smântână
800 ml supă de legume sau apă
coriandru tocat, pentru decor
Mod de preparare
Clătești bine lintea roșie sub jet de apă rece și o lași deoparte.
Într-o oală, încingi uleiul și călești ceapa până devine translucidă. Adaugi usturoiul și amesteci un minut. Pui coriandrul măcinat și chimionul, amesteci rapid pentru a elibera aromele, apoi adaugi pasta de roșii și roșiile pasate.
Adaugi lintea scursă și supa de legume. Aduci la fierbere, apoi reduci focul și lași să fiarbă 25-30 de minute, până când lintea este complet fiartă și supa se îngroașă ușor.
Cu un blender vertical, pasezi supa până devine fină și cremoasă. Potrivești de sare și piper. Servești cu o lingură de smântână și presari coriandru proaspăt.