Supă de spanac cu tortellini

1 ciorba de spanac jpg jpeg

Iată o reţetă de supă uşoară, de legume, cu gust mai special graţie pastelor tortellini cu brânză.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă de spanac cu tortellini:

2 linguri ulei de măsline 1 ceapă medie tocată 2 tulpini de ţelină medii, tăiate cuburi 2 morcovi medii, curăţaţi şi tăiaţi felii subţirele 2 căţei de usturoi, tocaţi 1/2 linguriţă de sare piper negru măcinat 2 lămâi medii 5 căni (1,200 l) supă de legume sau de pui 1 pachet de tortellini cu brânză 170 g spanac

Cum găteşti supă de spanac cu tortellini:

Încălzeşte uleiul la foc mediu, adaugă ceapa, ţelina, morcovii, usturoiul, sare, piper. Căleşte-le, amestecând ocazional, până se înmoaie, circa 6 minute. Între timp, rade coaja unei lămâi. Stoarce ambele lămâi până obţii 1/4 cană de zeamă.  Pune coaja de lămâie în ciorbă şi lasă să fiarbă 1 minut. Adaugă supa şi pastele tortellini şi lasă să fiarbă.

Redu focul şi lasă sămai fiarbă până când pastele tortellini s-au făcut, 5 - 6 minute (chiar mai puţin dacă pasele tortellini sunt proaspete şi nu congelate— verifică după 3 minute). Adaugă şi spanacul şi 1/4 cană zeamă de lămâie şi mai ţine puţin pe foc, cât fierbe spanacul.

Sursa: https://www.thekitchn.com