Supă de țelină cu morcov
Supa de țelină cu morcov este ușoară, aromată și perfectă pentru o masă de prânz ușoară.

Ingrediente
300 g morcovi
400 g țelină (rădăcină)
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 cartof
3 bucăţi păstârnac
1 l supă de legume sau apă
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
turmeric
2 linguri smântână lichidă sau lapte vegetal
pătrunjel proaspăt
boia dulce, pentru ornat
Mod de preparare
Cureți legumele și le tai cuburi.
Călești ceapa și usturoiul în uleiul de măsline, până devin aurii, adaugi cubulețele de legume și amesteci 2-3 minute, apoi torni supa de legume sau apa.
Adaugi sare, piper și turmeric după gust și fierbi 30 de minute până ce legumele sunt moi.
Pasezi totul cu un blender până obții o cremă fină. Adaugi smântâna, pui în boluri și servești ornat cu boia dulce și pătrunjel proaspăt tocat.